In de loop der jaren pik je veel kleine tipjes en trucjes op. Ik ben eens in mijn geheugen gaan graven en heb er eens een aantal op een rijtje gezet. In deze serie deel ik om de zoveel tijd een tip of trucje. Sommige zijn misschien al bekend voor je, maar anderen misschien weer niet.

Pilot Entertainment.

Ikzelf hou wel van een stukje muziek tijdens het vliegen. Zeker wanneer ik single player aan het vliegen ben. Meestal zet ik op de achtergrond mijn favoriete mediaplayer open en zet een playlist aan. Als ik aan het vliegen ben echter, kan ik niet heel makkelijk mijn mediaspeler bedienen. Niet iedereen heeft een keyboard met extra toetsen voor het doorgaan naar het volgende nummer of volume regeling.

Het bms-team heeft onze F16 gelukkig voorzien van het zogenaamde ‘pilot entertainment’. Standaard staat deze uit. Door deze aan te zetten kun je een link leggen tussen winamp of mediamonkey (andere players niet getest maar niet alle players werken) , en de DED in je cockpit.


Activeren gaat als volgt: Ga in je BMS map naar de file user/config/falcon bms.cfg en open deze met het kladblok of je favoriete texteditor (notepad++ is een goeie). Zoek daar de volgende regel:

set g_bPilotEntertainment 0                          // Enables the user to control WinAmp

Verander de 0 in een 1 en sla het bestandje weer op onder dezelfde naam.

Open winamp en zet een playlist aan. Vervolgens start je BMS en ga je een stukje vliegen.

In je DED ga je naar: LIST->0->0

list00.jpg

Met de DCS switch en de UP/Down switch waar je normaal je steerpoints mee instelt, kun je winamp nu bedienen vanuit je cockpit!

En dan maar lekker een stukje freeflight met je favoriete muziek op de achtergrond.

Happy Flying!