Op 4 en 5 november was het 31st VFS met maar liefst 6 cockpits aanwezig in het Aviodrome tijdens het jaarlijkse FS Weekend 2017.
Grote blikvangers waren natuurlijk de full-scale cockpits van Knight en Charlie. Maar ook de bureau- en kids-cockpits hadden over belangstelling niet te klagen.

De full-scale pits waren in een lokaal netwerk met elkaar verbonden en daarmee werd elk uur een demonstratievlucht gevlogen. Tijdens deze vlucht kwamen verschillende aspecten van het militair vliegen met de F-16 aan de orde. Opstijgen, formatievliegen, bijtanken in de lucht, luchtgevecht, een gronddoel aanvallen en uiteindelijk weer landen.IMG 9127 Custom

Naast deze demonstraties konden bezoekers zelf ook vliegen op onze bureau-cockpits. Er stond een eenvoudige missie klaar om gronddoelen aan te vallen en menig bezoeker heeft daar kennis gemaakt met de F-16 simulator.
IMG 9142 Custom

Ook de allerkleinsten konden zich vermaken met onze speciale kids-cockpit. En sommige kinderen hadden na één rondje al geen instructie meer nodig. "Ik kan het zelf wel hoor", was een veel gehoorde kreet.
IMG 9154 Custom

En na een inspannende dag vol uitleg, kennismaken met oude en nieuwe bekenden, is de zaterdagavond traditiegetrouw doorgebracht bij steakhouse Tennessee in Harderwijk.
IMG 9156 Custom

Al met al een geslaagd weekend voor het 31st VFS.

Gr. Jacco