Ik moet eerlijk bekennen dat onze nieuwspagina niet iets is wat regelmatig geupdate word. Dit kan voor onze bezoekers soms wel eens de indruk wekken dat er niets gebeurt. Echter niets is minder waar zoals onze leden weten.

De zomerperiode is altijd een wat rustigere periode. Zeker met temperaturen van boven de 30 graden is het geen pretje om in je pit op zolder te gaan zitten zonder airco. Desondanks word er toch doorgevlogen. Verschillende evenementen hebben we alweer achter de rug. Falcon-online campaigs zijn gevlogen. De demodag in middenmeer was een success en erg leuk om te doen, en inmiddels komt de 2-daagse Lan er weer aan. Verder lopen de checkrides door, en zijn er op de achtergrond nieuwe in aantocht. Ook het 31st-theater heeft een grote update gehad, en er word alweer gewerkt aan de volgende.

Hoog tijd dus om onze bezoekers even een aantal indrukken te laten zien van de afgelopen tijd:

Alleereerst was de Lan in Februari weer druk bezocht. We houden 2 Lan's per jaar en gemiddeld vliegen we missies met 4 gevulde fourships (16 human players tegelijk). 

Lan 3 Lan 2Lan 1
 Verder hebben we 2 rondes Falcon Online campaigns achter de rug. Dit behoeft enige uitleg als je hier niet mee bekent bent. Falcon-online is een community die een oorlog start, waarbij aan beide kanten menselijke spelers kunnen inspringen om te proberen de oorlog naar hun hand te zetten. Squadrons uit de hele wereld melden zich hier voor aan en je komt hier dan ook de beste virtuele piloten ter wereld tegen die soms met je, en soms tegen je vliegen. Het Aantal deelnemers kan oplopen tot zo'n 80 spelers tegelijk. Het leuke is dat eenmaal gestart, de oorlog enige weken in realtime blijft doorlopen. Dus ook al heb je andere verplichtingen zoals werken en slapen, de oorlog stopt niet. Bovendien komen op verschillende tijdstippen verschillende squadrons uit de wereld online. Het kan dus zijn dat de situatie verandert is zodra je zelf weer in de gelegenheid bent om in te springen en jouw kant een handje te helpen.

Bijzonder deze ronde was dat onze gekozen zijde een krankzinnig plan had uitgebroed om de normaal onaantastbare vijandelijke carrier uit te schakelen door gebruik te maken van mig29's. Een package van 20 vliegtuigen was verzameld om een 3-tal mig29's te beschermen die de aanval vanaf 80 mijl uit konden uitvoeren. Resultaat: Carrier Destroyed.  :)

FO 1FO 2

Het 31st heeft zijn eigen trainingstheater. De 3e update is inmiddels uitgekomen en het theater begint vorm te krijgen. Het theater heeft meerdere trainingsmissies ingebouwd en speciaal daarvoor ingerichte doelen ingebouw zodat je makkelijk kunt oefenen op een bepaald onderdeel of wapen. Hoewel het een fictief theater is, zijn er wel een aantal nederlandse basissen in opgenomen, en het aantal groeit gestaag verder. 

31st theater 231st theater 331st theater 4
31st theater 1

En dan was er dit jaar voor het eerst ook een demo op middenmeer. We hadden een demonstratievlucht voorbereid met een 2-tal pits, waaronder de prachtige pit van charlie. Tijdens de demo werd er uitleg gegeven aan het publiek, en achter de schermen was een camera man bezig om ook outside views te tonen. Wat ons betreft was het een success en we kijken uit naar de de open dag volgend jaar. 

middenmeer 1middenmeer 3middenmeer 2middenmeer 4
In de tussentijd gaat het vliegen op de achtergrond gewoon door. De nieuwe lan in september staat voor de deur en ook de demodagen in het aviodrome staan voor ons genoteerd. Bij iedereen stijgen het aantal vlieguren en nieuwe piloten blijven zich melden. Genoeg te doen dus!