Op 8 en 9 september 2018 kwam een aantal leden van het 31st VFS weer bij elkaar om mee te doen aan de halfjaarlijkse LAN-party.
En zoals altijd werden we in Aalsmeer weer hartelijk welkom geheten door onze gastheer Nighteyes en gastvrouw Brighteyes.
Speedy, Cohai, Icarus, Sambucca, Duck, Spider, Dash, Scuby, Nighteyes en Oceans hadden hun pit weer ingepakt en de reis naar Aalsmeer gemaakt. Sambucca kwam er zelfs speciaal vanuit zijn woonplaats Wenen voor over! Dat geeft wel aan wat voor geweldig squadron het 31st VFS is.

groupfoto

De missies van deze LAN waren een vervolg op de LAN van februari dit jaar. Nighteyes heeft weer vele uren besteed om een paar prachtige missies in het Balkans theater te bouwen. Het belangrijkste leerthema van deze LAN was het ontwijken en vervolgens vernietigen van vijandelijke SA3 installaties. Voor sommigen een eitje, voor anderen een uitdaging, omdat ze dit nog nooit eerder gedaan hadden.
67e083b0 27bc 454d a01b 72365cbf4694
Daarom was er op zaterdagavond tijd ingeruimd om eerst te oefenen. Na een aanvankelijk stroeve start, was er toch bij iedereen progressie en mocht je tijdens de missie toch geraakt worden, dan had Nighteyes voor de gelegenheid een paar extra kisten klaar staan om een nieuwe poging te wagen.


Wat het lastig maakte, was de onregelmatige activiteit van de installaties. Pas als een installatie actief ging zenden had je de gelegenheid om deze op te sporen en als de installatie dan ook nog eens raketten op jouw vliegtuig ging afvuren, kon je pas echt acteren. Door de rakketten en de plaats vanwaar deze werden afgevuurd steeds onder een hoek van 45 graden in het zicht te houden, kon je met een barrel-roll, veel snelheid en voldoende aanvangshoogte de rakketten ontwijken en vervolgens de lanceerinstallatie naderen en vernietigen.
Tijdens deze missie moesten maar liefst 33 verschillende installaties vernietigd worden. Deze stonden op een aantal bergkammen verstopt in de bossen. Toch lukte het om ze allemaal uit te schakelen.


Dat maakte de weg vrij om in de zondagmissie op te stomen naar 2 vliegvelden vanwaar grote aantallen Mig's klaar stonden om een tegenaanval te doen. Zo ver kwam het echter niet, want wij waren hen voor. Slechts een enkel toestel lukte het om op te stijgen, maar deze werd vervolgens vakkundig door de Air Patrols uitgeschakeld.

mig25Begin volgend jaar staat de volgende LAN op het programma en Nighteyes heeft al ideeën hoe deze oorlog zich verder gaat ontwikkelen. We zijn benieuwd.


Wil je ook mee doen aan deze geweldige bijeenkomsten? Kijk dan op de aanmeldingspagina hoe je je kunt aanmelden en voorbereiden op een lidmaatschap.

Wil je ons ook in levende lijve ontmoeten, kom dan op 3 en/of 4 november 2018 naar het Aviodrome op vliegveld Lelystad. Wij zijn dan aanwezig op het Flight Simulator Weekend met enkele cockpits. Met 2 van deze cockpits kunnen bezoekers ook een makkelijke vlucht maken en zo de eerste ervaring met Falcon BMS opdoen.