Kabels, kabels, kabels

Op het moment dat dit artikel geschreven wordt, is de nazomer LAN in volle gang. Maar liefst 21 virtuele vliegers zijn naar Aalsmeer afgereisd om een virtuele oorlog in het Pillars of Hercules theater te vliegen. Onder de deelnemers 3 Belgische collega's van de Belgian Virtual Tigers.

In de eerste missie waren 2 hoofdtaken te onderscheiden. Twaalf F-16's hadden tot taak om het luchtruim boven het noorden van Marokko schoon te houden, zodat de andere 9 F-16's een battaljon vijandelijke tanks op de grond kon uitschakelen.

Omdat op de vertrekbasis de brandstof bijna op was, moest er vrijwel direct na vertrek in de lucht bijgetankt worden. Voor de één een gemakkelijke klus, maar voor anderen een stevige uitdaging. Ook zorgt de onderlinge communicatie en het claimen van de juiste tankers voor de nodige opwinding. En ondertussen vlieg je met een snelheid van enige honderden kilometers per uur verder.

Na de eerste missie was er even tijd voor ontspanning en werd er zoals gebruikelijk een enorme stapel pizza's bezorgd.
Vlak voor het diner kwam Fluke nog even langs met een verrassing voor Nighteyes. Fluke was met zijn vliegerhelm rond gegaan om Nighteyes in het zonnetje te zetten en te bedanken voor het vele vele werk dat hij voor het squadron verzet. Samen met Brighteyes kan hij een clinic Kitesurfen gaan doen om deze met een lekker diner af te sluiten.IMG 4638 50

De tweede missie werd op zaterdagavond gevlogen. Doel was deze keer om met massale aanval de vijandelijke grondtroepen uit te schakelen. Er waren zo'n 90 vliegtuigen gepland. Zover kwam het echter niet. Tijdens de briefing ging het Scramble alarm en moest iedereen zo snel mogelijk de lucht in om een aanval van 4 Mig-29's op onze eigen basis af te slaan. Dat vereist ook de nodige slimheid, want moet je dan de gehele rampstart doen, of kun je volstaan met alleen de broodnodige systemen?

 

Na het afronden van de 2e missie was er tijd voor ontspanning.
Sommige deelnemers namen de tijd om met elkaar bij te kletsen, anderen waagden zich aan de Red Bull Air Races en een enkeling zocht alvast een plek om te slapen.

Zondagmorgen stond, na een uitgebreid ontbijt verzorgd door Brighteyes en Nighteyes, missie 3 op het programma. Nu wel de missie waar Nighteyes zaterdagavond al aan begonnen was. Het uitschakelen van diverse radarinstallaties, vliegvelden en raketlanceerinstallaties was het doelwit van deze missie. Met tientallen toestellen werd de virtuele Noord-Afrikaanse kust virtueel aangevallen. Eerst moest iedereen verzamelen in een holding area. Elke flight had zijn eigen hoogte, met slechts 500 foot tussenruimte, dus nauwkeurigheid was geboden! Het leverde spectaculaire plaatjes op. Naast onze eigen F-16's deden er ook, door de computer gestuurde, F-15's, F-18's en Eurofighters mee aan deze missie. Helaas werd deze missie voortijdig afgebroken door een servercrash.

Ook deze LAN was er weer eentje waar de kernwaarden van het 31st VFS opnieuw goed naar voren kwamen: uitdagende missies vliegen met veel plezier en vriendschap!

20190915 LAN 120190915 LAN 2
Onze eigen basis ligt onder vuur!! SCRAMBLE!!

 20190915 LAN 3Het aanvalsplan

20190915 LAN 4
Contrails op grote hoogte in de holding area.


Alle deelnemers van de LAN 14 en 15 september 2019:
Vlnr, staand: PP, Dock, Easy, Onix, Spider, Snowman, Hammer, Diver, Delta, Scuby, Velcro, Sambucca, Duck, Rapcon en Knight.
Zittend: Icarus, Eagle-Eye, Speedy, Pacman, Oceans, Nighteyes, Fluke.
Foto door Brighteyes.