Nieuwe leden
In de afgelopen weken hebben zich weer 2 nieuwe leden aangediend. Tumbler en Tiltav hebben met succes de IQT doorlopen en zijn in een speciale First Flight door andere squadron leden onthaald.

20191020 Overhead1 20191020 Overhead2

 

 

 


Een First Flight is altijd weer een speciale happening, omdat zo'n vlucht altijd bol staat van de verassingen voor het nieuwe lid.
In onze Forum-sectie "Even voorstellen" staan nog meer draadjes van personen die al wel de stap genomen hebben om naar onze website te komen, maar nog geen IQT hebben aangevraagd. Lees dan ook vooral het artikel van Nighteyes: Nieuwe mensen en de IQT vrees.FS Weekend 2019 zonder het 31st VFSFSWeekend
Op 2 en 3 november 2019 vindt in het Aviodrome op vliegveld Lelystad weer het jaarlijkse Flight Sim weekend plaats. Dit jaar echter zonder het 31st VFS!
Alleen Charlie zal met zijn 1:1 replica zelfbouw-pit bij de pitbouwers staan.
Kijk hier voor meer informatie: FS WeekendRelease DCS F-16C

Op 4 oktober bracht ontwikkelaar Eagle Dynamics voor de simulator DCS ook een F-16 model uit.
Dit ziet er prachtig uit met bijzonder fraaie grafische plaatjes. Er zijn wel een paar belangrijke verschillen met BMS.
Allereerst de al genoemde graphics. Het hart van de DCS software is vele malen moderner dan dat van BMS. Als je dat leuk vind, moet je zeker DCS aanschaffen. Ook biedt DCS de mogelijkheid om met VR te vliegen. Het is ontzettend leuk om met zo'n bril op over "The Strip" in Las Vegas te vliegen.

De game-engine is in BMS veel dynamischer dan in DCS. Dit zorgt ervoor dat je BMS niet "UIT" kunt spelen. Elke missie wordt steeds weer op een andere manier uitgevoerd.

De wapensystemen zijn in BMS veel realistischer geimplementeerd dan in DCS. Dit zorgt ervoor dat je in BMS een meer realistische beleving van het vliegen en vechten ervaart.

Tot slot (voor hier althans): BMS is gratis en DCS kost (deels) geld. Zo is de simulator van DCS gratis, maar als je een leuk vliegtuig, of een extra theater wil toevoegen, dan kost je dat geld.

Kortom; DCS en BMS hebben 2 heel verschillende doelgroepen, waarbij het goed mogelijk is dat je tot beide groepen behoort. Dat geeft niets!
Leven en laten leven, dan heeft iedereen pret!


20191020 DCS

 

Binnenkort op deze site een uitgebreider vergelijk tussen beide simulatoren.