Hoe word ik lid van het 31st?

Naar wie zijn we op zoek?

Wil je graag online vliegen ? Lijkt het je gaaf om alles van de F-16 te leren en samen uitdagende missies te vliegen? Dan is het 31st Virtual Fighter Squadron de plek voor jou! Wij zijn op zoek naar enthousiaste, gezellige en Nederlandstalige mensen die het leuk vinden om samen missies te vliegen, graag willen leren en anderen willen helpen om verder te komen. Daarbij zijn vriendschap, openheid en plezier onze kernwaarden.

Waarom lid worden?

In het 31st wordt de hele week online gevlogen, zowel BMS als DCS, en meestal in de avond. Bij ons ben je vrij om met andere leden af te spreken en je eigen missies of trainingsvluchten te vliegen. Om succesvol te zijn moet je goed plannen, communiceren én samenwerken. Daarbij zal je ook ook echte procedures en tactieken gebruiken. Zeg eens eerlijk, dat is toch een veel gavere beleving dan in je eentje offline vliegen?!

Elk jaar organiseren wij een LAN weekend in Aalsmeer, promoten wij het 31st op het Flight Simulator weekend in het Aviodrome en nemen we deel in internationale (online) COOP’s met andere squadrons. Dat zijn allemaal grote evenementen waar we als groep bij elkaar komen om te vliegen. Met name onze LAN en het FS-weekend zijn erg gezellig waar je je vliegbuddies in het echt kan leren kennen. Hou je ook van ontdekken, delen en/of discussiëren? Op ons forum kan je altijd kennis, informatie, vragen en missieplannen vinden, delen of bespreken. Je vindt er van alles, zelfs hoe leden complete F-16 cockpits hebben nagebouwd.

Heb je weinig ervaring?

Geen zorgen! Om lid te worden van het 31st heb je geen zeer uitgebreide kennis of ervaring nodig. Alleen je zal wél iets aan zelfstudie moeten doen. Eenmaal lid, zijn er voldoende ervaren leden die je graag verder helpen. Trainingen, begeleiding en online vluchten helpen je om steeds beter te worden met de vliegtechnieken en wapensystemen van de F-16. Bedenk je wel dat zelfstudie, oefening en geduld hand-in-hand gaan met deze realistische simulator, want een echte F-16 vlieger word je toch ook niet in één week?!

Heb je meer ervaring?

Eenmaal lid, zijn er ook voor de ervaren vliegers voldoende uitdagingen. Je kan helemaal opgaan in o.a. diepgaande missies, het leaden van flights, het organiseren van missies of het coachen van leden om het beste uit zichzelf én de F-16 te halen. Doe wat je leuk vindt! Uiteraard vliegen we bij het 31st met onze eigen Standard Operating Procedures (SOP’s). Ook vind je bij ons leden met diverse achtergronden in de (militaire) luchtvaart.

Oké ik wil lid worden! Wat moet ik doen?

Om lid te worden van het 31st moet je aan een paar eisen voldoen en een aantal simpele stappen volgen die uiteindelijk leiden tot jouw Initial Qualification Test (IQT) met een instructeur:

  1. Je bent minimaal 18 jaar oud.
  2. Download het IQT Pakket voor BMS of DCS (zie onderaan deze pagina).
  3. Bestudeer en oefen het IQT Pakket. Niet goed voorbereid? Dan is zakken een zekerheid!
  4. Registreer je op deze website (zie onderaan deze pagina) en vraag de IQT Checkride aan (zie menu na inloggen).

Wat zal er nu gebeuren?

Jouw checkride staat nu in ons systeem. Wil je achteraf de datum wijzigen of wil je de status van je checkride volgen? Ook dat kan je doen via de IQT knop onderaan deze pagina.

Wacht geduldig af tot een instructeur zich inschrijft voor jouw checkride, dat kan soms een paar dagen duren. Zodra een instructeur zich inschrijft, kan jij zijn callsign zien staan én heb je de mogelijkheid om hem een bericht te sturen. Als blijkt dat er op de door jouw gekozen datum géén instructeur beschikbaar is, dan mailen wij je een voorstel voor een andere datum. Heeft een instructeur zich eenmaal ingeschreven, dan staat jouw checkride vast!

Uiterlijk op de dag van jouw checkride ontvang je een mail met inloggegevens naar onze Discord server. Zorg dat je ruim op tijd voor je checkride aanwezig bent én zorg dat je microfoon werkt.

De instructeur zal je verwelkomen en even kennis met je maken. Daarna zal hij belangrijke instellingen met je doornemen. Zodra alles in orde is, dan is de zet aan jou: je mag de instructeur laten zien hoe goed je de checkride onderdelen hebt bestudeerd en geoefend!

Na een geslaagde IQT krijg je de cadet pilot status bij ons. Dit betekent dat je toegang hebt tot de discord server en de site. Afhankelijk of je je aanmeld via DCS of BMS, kun je vervolgens beginnen aan het bijbehorende trainings programma. Deze trainingen leren je basis vliegskills die al onze vliegers bezitten, en die vaak voorkomen tijdens de missies. Tot je hier doorheen bent, zul je nog even moeten wachten met meevliegen van de grote missies.

Tijdens het doorlopen van het trainingsprogramma mag je 1 op 1 vliegen met andere leden om je te helpen met de trainingen.

Het 31st Team